Flevomeer Bibliotheek / Meerpaal

18 november 2023 tot 17 februari 2024

Informatie

Flevomeer bibliotheek (Meerpaal) Dronten

Kunstenaars

Aafke Godthelp - schilderijen
Odilia Corvers - glaskunst

Flevomeer bibliotheek

De Rede 80,
8251 EX Dronten

Openingstijden

Maandag tot woensdag
9.00 tot 17.00 uur.
Donderdag & vrijdag
9.00 tot 20.30 uur.
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
zondag gesloten.

Aafke Godthelp
Werd in Harlingen, Friesland, geboren.
In 1982 startte zij met een 5-jarige opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Kampen, welke studie succesvol werd afgerond in 1987.
In haar werk permitteert zij zich een grote vrijheid door te experimenteren met allerlei materialen, o.a. olieverf, acryl en textiel. Hierdoor ontstaat werk met gemengde technieken. Haar werken bestaan uit figuraties, landschappelijk en gemengd, maskers en portretten.
Momenteel werkt ik met textiel, 2 en 3 dimensionaal. Schilderijen en sculpturen zijn in het bezit van particulieren in binnen- en buitenland, ook de gemeente Dronten en de Rabobank kochten werk van mij.

Exposities in: Dronten, Lelystad. Emmeloord, Utrecht, Amsterdam, Ommen, Baarn, Spijkenisse en Wolvega. In Perpignan, Frankrijk. “Chez Mane”.

E-mail: agodthelo@gmail.com

Odilia Corvers
Sinds ons gezin in Dronten kwam wonen 32 jaar geleden begonnen met brandschilderwerk. varieert van herstel kerkramen tot medaillons, al of niet per opdracht. Schilderen met dunne penselen en speciale poeders.Technieken zijn weer geheel anders dan de latere kennismaking met het fusen, het samen smelten van glas, met verschillende glassoorten en samenstelling.
Men moet soort bij soort gebruiken ivm het uitzettings coefficient. Klinkt technisch maar is eerder logisch. Ook hiermee zijn er verschillende manieren om te fusen, met stukken glas, glaspoeder, staven etc. Ook sieraden fusen in de ‘HOT POT’ is ook heel erg leuk om te doen, dat kan thuis in een magnetron! daar zijn ,net zoals fusen, ook workshops in. Voor het fusen met stukken glas heb je wel een oven nodig die bijna 850 graden C kan halen. Het is verslavend, eenmaal geïnfecteerd met het glas virus is er geen ontkomen meer aan…..veel plezier en wellicht tot zien bij een workshop.

 

Maak uw keuze