Nieuws van het collectief

Op deze pagina tonen wij alle nieuwtjes van of over de exposanten en andere activiteiten van het collectief zoals workshops, kunstmarkten en schilderwedstrijden voor de jeugd.

 

Leerlingen van Ichthus Dronten succesvol met kunstproject in Dronten

Leerlingen uit klas 3 vmbo-kbl (locatie: Het Perron Dronten) hebben onder begeleiding van het Kunstcollectief Dronten schilderijen gemaakt.
Deze werden tentoongesteld en verkocht in het centrum van Dronten, waarbij de opbrengst naar de leerlingen ging.
Vorige week werden de doeken officieel overhandigd aan de kopers. Onder de jonge talenten bevinden zich Majedah en Joas, die inmiddels meerdere opdrachten hebben ontvangen om nieuwe werken te creëren. Beide leerlingen overhandigden vorige week persoonlijk hun schilderijen aan de nieuwe eigenaren.

Heel blij
Majedah, een van de deelnemende leerlingen, vertelt enthousiast: ‘Ik vond het heel leuk om een schilderij te maken als een schoolopdracht en ik ben heel blij hoe mijn schilderij is geworden. Het is geweldig dat veel mensen mijn schilderij mooi vonden.’ Ook Joas is enthousiast: ‘Ik vond het leuk om te doen en ben blij dat ze blij zijn met het schilderij.’

Trots op leerlingen
Miranda, docent van Het Perron Dronten, is bijzonder trots op haar leerlingen: ‘Ik ben trots op mijn leerlingen die hele mooie schilderijen hebben gemaakt. Het is leuk om te zien dat veel mensen enthousiast reageerden op de mooie werken in het centrum en dat de mensen van Kunstcollectief Dronten dit mede mogelijk gemaakt hebben.’

Dit project toont niet alleen het talent en de creativiteit van de leerlingen, maar ook de betrokkenheid van de mensen uit Dronten in het stimuleren en ondersteunen van jonge kunstenaars.Bezoekers van Dagcentrum De Boog bezoeken Kunstcollectief

Maandag 13 mei
De bezoekers van Dagcentrum De Boog waren vanmiddag uitgenodigd om bij Kunstcollectief Dronten te komen kijken.
We werden warm ontvangen met een kopje koffie of thee, koekjes en chocolade. Waarna we rustig rond konden kijken en uitleg kregen van de kunstkenners.
Dank jullie wel, de bezoekers hebben genoten.

Zaterdag 11 april
zijn Bram Leeuw, Rita Niemeijer en Willem van Baarsen naar Schoonebeek gegaan om deel te nemen aan de lokale kunstmarkt. Naast een werkende JA-Knikker was het heel Schoonebeeks.
Heel leuk dat wij alle drie naast elkaar stonden. Tot 11.00 uur was het erg stil op het plein, maar tot 16.00 uur liep het publiek lekker door.

Er was veel belangstelling voor ons werk. Verveeld hebben wij ons niet.
Helaas zijn er geen werken verkocht.

Maak uw keuze