Flevomeer Bibliotheek Meerpaal expo 18 Mei 2024

18 mei tot 24 augustus 2024

Informatie

Flevomeer bibliotheek (Meerpaal) Dronten

Kunstenaars

Angèle Hoegee - Keramiek
Jan Benning - Schilderijen

Flevomeer bibliotheek

De Rede 80,
8251 EX Dronten

Openingstijden

Maandag tot woensdag
9.00 tot 17.00 uur.
Donderdag & vrijdag
9.00 tot 20.30 uur.
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
zondag gesloten.

Angèle Hoegee

Vroeg in m’n jeugd was ik al enthousiast bezig met klei en maakte ik figuurtjes. Als autodidact heb ik een cursus keramiek gevolgd, mede hierdoor heb ik een balans gevonden tussen technische vaardigheden en creativiteit. De creativiteit voert bij mij altijd de boventoon en dat geeft mij als keramiste de grootste voldoening. In de loop der tijd ben ik gaan zoeken naar een werkwijze om goedkoper en dunner te kunnen werken, dit monde uit in het werken met papier-maché. De laatste jaren ben ik objecten gaan maken in combinatie met materiaal wat ik in kringloopwinkels opduik. Zoals b.v. een roestig frame waar ik een figuur in plaats, of een oud karretje waar ik een keramisch bootje op maak. Het is geweldig om met de combinatie van deze verschillende materialen te werken vaak met een knipoog als resultaat.

 

Jan Benning

Ik ben Jan Benning geboren en opgegroeid in Zuidwolde, Drente. In mijn omgeving in de jaren 60/70 was er totaal geen aandacht voor kunst of wat voor creativiteit, enkel schaatsen en voetballen na schooltijd. De natuur was wel belangrijk.
Na de HAVO en de verplichte diensttijd, heb ik de Pedagogische Academie in Meppel afgerond en in 1976 begonnen in het onderwijs in Dronten. De interesse voor kunst groeide, m.n. naïeve kunst.
Na 41 jaar geniet ik van een welverdiend pensioen. Op de basisschool heb ik altijd veel aandacht besteed aan de creatieve vakken tekenen en handvaardigheid.
Ik ben autodidact, op de PABO kreeg je veel materiaalkennis. Beginjaren 80 begonnen met olieverf, twee zoontjes thuis en een partner in de zorg met onregelmatige tijden…… zoek een hobby.
Dat werd schilderen met olieverf, het maakte niet uit wat voor onderwerp. Het moest wel allemaal heel klein, bijna fotografisch. Na 4 jaren werd het sporten weer belangrijk, de “kist” met olieverf ging naar de zolder. Tot de corona toesloeg bleef het liggen. Tja en als je het virus weer te pakken hebt en genoeg vrije tijd….. Mijn zolder ligt behoorlijk vol met vrolijke, zeer kleurrijke schilderijen.

Maak uw keuze