Aeres Bedrijvencentrum expo juni 2024

1 juni tot 14 september 2024

Informatie

Aeres Bedrijvencentrum

Kunstenaars

Anneke van Venrooy- Schilderen
Niesje Metselaar - Schilderen
Teun Krikke - Schilderen
Margriet Grondman - Keramiek

Aeres Bedrijvencentrum

De Drieslag 30,
8251 JZ Dronten.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur
Buiten die tijden op afspraak

Anneke van Venrooy

Ik schilder heel graag tafereeltjes, portretten van kind tot volwassene. Ik probeer het zoveel mogelijk zeggend in beeld te brengen. Niet alleen schilder ik de mens graag, want het onderwerp kan van alles zijn van portret,landschap,stilleven tot stadsgezicht. Doormiddel van kleur en licht geef ik het onderwerp de stemming waarom het vraagt.

Anneke van Venrooy
Beukencamp 14                 
7907BB Hoogeveen

www.annekevanvenrooy.nl          


Margriet Grondman
Ik maak zowel schilderijen als Keramisch werk. Mijn keramisch werk is meestal organisch van vorm. Ik zoek de verbinding tussen natuur en mijzelf.
De gevonden wijnranken in Frankrijk zijn het begin geweest van mijn serie keramische objecten.
De eenheid met de natuur is zowel in mijn objecten als in mijn schilderwerk  waar te nemen.
Ik ben zowel technisch als kunstzinnig geschoold. Kunstacademie en keramisten opleiding Gouda.
Ik ben lid van de kunstenaars vereniging Artiplu en heb een eigen website

www.artiplu.nl / www.artterra.nl

 

Niesje Metselaar

Als een rode draad is schilderen verweven door mijn leven
Aan het Noorderatelier in Groningen werd door mij een 2 jarige opleiding gevolgd en lessen gehad bij diverse kunstenaars. In hoofdzaak schilder ik landschappen en bloemen met olieverf , acrylverf en aquarelverf.
De natuur is ontzettend mooi. En dit wil  ik de mensen graag laten zien.
Niet met woorden maar met verf en penseel.

Atelier “COCON”
Niesje Metselaar
Krakeelsedijk 26
7913 VZ Hollandscheveld


Teun Krikke
Mijn naam is Theun Krikke, geboren in Steenwijk. Via Noordwolde (Friesland) neergestreken in het Drentse Pesse.
Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn werkzame leven in creatieve beroepen heb mogen werken. Van Etaleur, decorateur vervolgens geswitcht naar de grafische sector.
Tot het eind van mijn loopbaan gewerkt op reclamebureaus en uiteindelijk de laatse 20 jaar zelfstandig als vormgever/grafisch ontwerper. Nu volop met schilderen bezig. Een lichtval, een emotie, een blik, een mens, de natuur – het overvalt me, inspireert me, en wil het vast leggen. Naast schilderen heb ik nog een tweede hobby: fotografie. Op basis van eigen foto’s schilder ik veelal mijn voorstellingen.

Ondanks dat veel onderwerpen mij aanspreken, boeit het schilderen van mensen mij het meest.

Hoewel ik oorspronkelijk autodidact ben, heb ik mijn licht wel opgestoken bij collega-schilders. Sinds 2019 schilder ik in een leuke/enthousiaste groep kunstenaars onder leiding van Keimpe van der Kooi, kunstenaar en docent aan de klassieke academie te Groningen. Ook ben ik lid van het Beeldend Collectief Drenthe. Ieder schilderij is voor mij een uitdaging om het weer beter en anders te doen. Ik wil schilderen wat ik zelf mooi of interessant vind en wil me niet ‘dwingen’ een richting of een ‘gedwongen’ stijl aan te houden.

Enkele werken en nieuws kan men vinden op mijn webside: www.thekart.nl

 

 

Maak uw keuze