Aeres Bedrijvencentrum expo 9 December 2024

9 december tot 2 maart 2024

Informatie

Aeres Bedrijvencentrum

Kunstenaars

Jeanette Wolswinkel - Schilderen
Ellen Diels Schilderen
Eszeter Soczo - beelden
Trudy Kroese - Beelden

Aeres Bedrijvencentrum

De Drieslag 30,
8251 JZ Dronten.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur
Buiten die tijden op afspraak

Ellen Diels Schilderijen op doek met acryl en olieverf.

Van jongs af aan teken en schilder ik graag, het is mijn passie de schoonheid of juist disharmonie, die ik zie en beleef op doek en papier vast te leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar landschappen, bloemen, modellen, stillevens, dieren of gekke onderwerpen die de fantasie prikkelen. Een korte periode heb ik abstract geschilderd, maar het figuratieve schilderen bevalt me beter. Mijn werk is kleurrijk. Ik hou van krachtige soms contrasterende kleuren, maar ben altijd op zoek naar balans en een soort verstilling in mijn afbeelding op het doek. Het exact en precies schilderen gaat mij goed af, maar ik zoek de laatste jaren steeds meer naar een lossere stijl van schilderen en zoek smeer de vrijheid in het hanteren van het penseel. In 1985 ben ik in Amersfoort komen wonen om Creatieve Therapie te studeren en vanaf 1988 heb ik op het Grafisch Lyceum in Utrecht gezeten en heb daarna een aantal jaar in een drukkerij gewerkt. Vanaf 1986 ben ik cursussen gaan volgen op de Appelmarkt. Allereerst heb ik een paar jaar schilderlessen voor model en portret gevolgd bij Jan Ros. Daarna heb ik vele jaren schilderlessen voor gevorderde gevolgd bij Scholen in de Kunst, eerst bij Gerrie Kraan en later bij Anne Marie Spijker. Momenteel werk ik zelfstandig met 6 andere kunstenaars in een soort vrije academie, waar we soms samen een model inhuren om portret of naaktmodel te schilderen. Maar meestal werken we zelfstandig aan onderwerpen die ons interesseren.
Ik heb 35 jaar met plezier in Amersfoort gewoond. Inmiddels woon ik in het landelijke Achterveld, de drukte van de stad achter me gelaten en geniet van de rust, de vele vogels en de eekhoorn in mijn achtertuin.
Heb je interesse in mijn werk en zou je iets willen kopen of nog andere werken zien, dan mag je me bellen 0625330645 Of bezoek mijn website : schilderellen.nl
Hartelijke groet Ellen Diels

Trudy Steegh.  Beelden

Vanaf het begin, 30 jaar geleden, voel ik me aangetrokken tot een figuratieve vormgeving. Ik ben autodidact.
Mijn beelden zijn, veelal, mensen op belangrijke emotionele momenten van hun leven. Emoties en intimiteit uitdrukken via beelden, dat is mijn zoektocht. Ik werk met allerhande soorten steen, van speksteen tot marmer.Deze verschillende steensoorten vormen steeds een nieuwe uitdaging en inspiratie.

Jeannette Wolswinkel Schilderen

In 1985 ben ik gestart met modeltekenen op de Appelmarkt in Amersfoort.
Ik schilder het liefst op groot formaat, figuratief, dieren en abstract, zwart-wit met lijnen. Wat er uiteindelijk zal verschijnen is voor mij altijd weer een avontuur!
Sinds 2003 heb ik een eigen atelier waar ik zelf schilder. (En les geef en sinds kort is er de mogelijkheid om model te tekenen).
Naast mijn vrije werk maak ik ook werk in opdracht, muurschilderiingen en workshops in mijn atelier of op locatie.

Jeannette Wolswinkel-van Ekris
Asschatterweg 64, 3831 JW Leusden
T: 0613177485
www.artiplu.nl

Eszter Sóczó Beelden

Het kunstenaarschap is en blijft voor mij een roeping en een zoektocht.
Na eerst ongeveer 25 jaar als civiel ingenieur te hebben gewerkt, ben ik teruggekeerd naar mijn eerste liefde, tekenen, schilderen en sinds enige jaren ook beeldhouwen, kortom naar het kunstenaarschap.
Na een zomercursus van The Art Academy of Cincinnati in U.S.A. en jaren vervolg bij het Utrechtse Centrum voor Kunsten (voorheen ARTIBUS) heb ik mij vanaf 2004 verder als kunstenaar in binnen- en buitenland ontwikkeld. In 2008 heb ik door Joop Geldof, (mijn ‘meester’ en inspirator), het beeldhouwen ontdekt en heeft het werken met steen mijn hart veroverd. Ik kies voor een steen als deze mij aanspreekt en mij vanuit de kern leidt naar een eigen vormgeving. Mijn werken worden zowel in Hongarije als in Nederland veelvuldig geëxposeerd, zowel solo als in groepsverband.

Eszter Sóczó – acryl schilderijen, beeldhouwen
Hermes 38, 3769 KA Soesterberg
T: 0346-351374 / 06-40619236

 

Maak uw keuze