Aeres Bedrijvencentrum

10 september tot 9 december 2023

Informatie

Aeres Bedrijvencentrum

Kunstenaars

Bertie van Zijl - Schilderen
Fransje van Eersel -Tweebeeke Schilderen
Rita Niemeijer - Schilderen
Sylvia van de Kamp - Keramiek en Paverpol
Piet Gille - Beelden (hout)

Aeres Bedrijvencentrum

De Drieslag 30, 8251 JZ
Dronten.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur
buiten deze tijden op afspraak.

Bertie van Zijl
Woonachtig in Lelystad en heb daar met drie anderen kunstenaars een atelier. De aanloop tot het schilderen kwam wat onverwacht. In 1994 werd ik door een vriendin onder ”valse” voorwendselen meegenomen naar een schilderles. Niet mijn hobby dacht ik toen. Dankzij de enthousiaste docent kreeg ik er al snel plezier in, begon het spannend te vinden en een uitdaging. Was daarna niet meer te stoppen. Ik werk het liefst op grote doeken met acrylverf of olieverf, maak daarbij ook gebruik van verschillende andere materialen. Mijn werk is veelal abstract of geabstraheerd

Exposities: o.a. Kerkje van Persingen, Batavia museum, Huiskamer galerie “Aan de wand” Jordaan, N.H Hotel Schiphol, Congres gebouw Noordwijk, Meegewerkt aan muurschildering van het trappenhuis St. Jansdal, Creatieve Campus Almere en vele jaren atelierroute Lelystad.

E-mail: bertievanzijl@live.nl

Fransje van Eersel – Tweebeeke
Ik schilder sinds 1992. In 1980 met beeldhouwen, les genomen bij Robert Bosari . Na een aantal jaren overgegaan in schilderen, wederom les genomen bij Robert Bosari, die mij zo enthousiast maakte met dit fenomeen. We hebben met zijn vieren een gezamenlijk atelier, in Lelystad, waar we schilderen met heel veel materialen o.a zand, epoxy, olieverf en acryl. Onze nieuwsgierigheid is hierin heel groot.

Daarna werken wij met boetseerwas (les van Camille van Os) het werk wordt daarna gegoten in brons of neolith. Door onze nieuwsgierigheid zijn we hier heel enthousiast in bezig.

Exposities: o.a. Chocoladekerkje in Weesp, Industriegebied in Zeist, Bataviamuseum, N.H.hotel Schiphol AirPort Noordwijk congresgebouw, Kerkje van Persingen, Meerdere keren atelierroute, Meegewerkt aan de muurschilderingen in de trappenhal in st.Jansdal te Lelystad. Diverse kunstmarkten en zoveel meer.

E-mail: fransjetweebeeke@live.nl

Sylvia van de Kamp
Boetseren, lekker met de handen in de klei, dat is mijn passie. Het werk wat ik maak is heel divers. De inspiratie haal ik uit de natuur en gebruik foto’s om de beelden er zorealistisch mogelijk uit te laten zien. Ik boetseer dieren ( bijvoorbeeld uw huisdier), gezichten en aangeklede mensfiguren.

Ik werk in opdracht voor particulieren en bedrijven. Met een eigen ontwerp kunt u ook bij mij terecht. In 2012 heb ik een opleiding cursusleidster Paverpol gedaan en in 2014 de masterclass abstracte figuren en vogels. De combinatie Keramiek en Paverpol geven bijzondere effecten.

Website: https://www.sylvia-vd-kamp.nl/

Rita Niemeijer
Hallo, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Rita Niemeijer, geboren en getogen in Groningen. In 2005 ben ik verhuisd naar Dronten. In Groningen ben ik begonnen met schilderen van aquarellen. Na mijn verhuizing heb ik de draad weer opgepakt en lessen gevolgd voor schilderen met acryl. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld en dat geeft me veel plezier. Schilderen geeft me ontspanning. Je bent in je eigen wereldje. Graag werk ik met verschillende materialen, je kunt zoal denken aan schors, takjes of schelpen. Kleuren inspireren mij.

Wil je een leuk en betaalbaar schilderij, prijs op aanvraag.

E-mail: r.niemeijerdg@gmail.com

Piet Gille Beelden (hout)
Piet werkt zuiver intuïtief en eigenlijk alleen maar in hout. Als hij aan een boomstam begint gaat de guts er op goed geluk in . Het liefst heeft hij een ongevormde boomstam omdat een stuk hout dat al ergens op lijkt hem te veel in een richting dwingt en het creatieve proces verstoort. Meer nog dan het resultaat, boeit hem het proces dat zeker omdat het om een driedimensionale aanpak vraagt, vaak dwingt tot het weghakken van inmiddels geliefde vormen. Veel inspiratie vindt hij in de beeldhouwers uit de jaren voor de tweede wereldoorlog, zoals de Roemeen Brancusi en de Engelsen Moore en Hepworth.

Zijn beelden zijn vrijwel altijd abstract of in hoge mate geabstraheerd.

E-mail: pietgille@gmail.com
Website: https://pietinhout.exto.nl/

Maak uw keuze