Aeres Bedrijvencentrum expo september 2024

14 september tot 14 december 2024

Informatie

Aeres Bedrijvencentrum

Kunstenaars

Vanessa Beekhuijzen- Schilderen
Evalie Cecchini-Bonestroo - Schilderen
Lesley Oostra- sieraden
Jeannine Indewey-Gerlings - Keramiek
René Kerkhof - houtkunst

Aeres Bedrijvencentrum

De Drieslag 30,
8251 JZ Dronten.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur
Buiten die tijden op afspraak

Vanessa Beekhuijzen
Vanessa Beekhuijzen-Speur (1975) is in Wageningen geboren en heeft van haar 2e tot 11e levensjaar in Bramsche (Duitsland) gewoond. Daarna verhuisde het gezin naar Dieren in Gelderland. Tot haar 18e heeft ze daar vertoefd. Ze haalde eerst haar diploma op de plaatselijke Mavo en studeerde vervolgens aan de DEVA in Almelo.
Hierna verhuisde ze voor haar studie Vrije Kunst aan de Hogeschool van de Kunsten (Artez) naar Arnhem. Ze trouwde (onder de naam Snoep) met de vader van haar twee kinderen, maar helaas is dat huwelijk na bijna 12,5 jaar gestrand. Tijdens dit huwelijk zijn veel donkere, diepblauwe schilderijen ontstaan; zoals ‘Dreigende lucht’ en ‘Takkenbos’.
Haar huidige echtgenoot heeft ze via haar voormalige werk in het Openluchtmuseum leren kennen. In 2022 verhuisde de kunstenares met haar gezin naar het noorden van Nederland verhuisd: het dorp Langedijke in Friesland.

Vanessa schildert al bijna haar hele leven, waarbij haar voorkeur uitgaat naar realistische landschappen en voorstellingen. Hier geeft zij vervolgens door middel van opvallende kleuren en composities een geheel eigen draai aan, waardoor een bijna onwerkelijk, irrealistisch effect ontstaat. Haar werk is duidelijk herkenbaar door het heldere kleurenpalet en duidelijke licht- en schaduweffecten. De onderwerpen zijn daarentegen zeer gevarieerd, maar over het algemeen realistisch.

Vanessa werkt onder de naam Ness, waarbij haar website gevonden kan worden onder de naam CreativeNess.(www.creative-ness.nl). Haar werk is online op verschillende plekken buiten haar website te vinden: Online Gallery, Keunstwurk, Kunstinzicht en daarnaast ook op Facebook, Instagram en LinkedIn.      


Lesley Oostra

Mijn naam is Lesley Oostra en ben 73 jaar. Mijn creativiteit is ontstaan na de geboorte van onze kinderen om wat omhanden te hebben. Ik maakte iets nieuws uit tweedehands kledingstukken die ik kocht op rommelmarkten, voor de kinderen en mijzelf.
Aparter konden we er niet bijlopen.
10 jaar heb ik de School voor Expressie te Roosendaal bezocht en daar op zoveel mogelijke vlakken les gehad, zoals tekenen, schilderen, boetseren en beelden maken.
Vervolgens heb ik bizarre koppen
van klei gemaakt. Ook poppen van porselein. Grote kleden van touw en macramé.
Nu in deze fase ben ik vooral bezig met recycling, waarvan ik kunststukken maak.
Sieraden van kapotte binnenbanden, van stukken dakbedekking, afval van leer, fruitnetjes, oude knopen en kralen enz. Heel mijn omgeving weet me te vinden en voeren van alles en nog wat aan. Mijn liefde voor “mijn mode” is nooit weggegaan en daar besteed ik nog veel aandacht aan. Op deze manier hoop ik mensen te stimuleren spullen niet weg te gooien, maar eens te kijken of er nog een nieuw leven gecreëerd kan worden.

hansenlesley@icloud.com

 


Jeannine Indewey-Gerlings

Mijn naam is Jeannine Indewey Gerlings, geboren in Den Haag in 1951. Ik ben Beeldend Kunstenares.

Als kind werd ik al gefascineerd door de natuur, het leven en kunst.
Daar ik toen nog niet wist welke vorm van kunst het zou worden ging ik mijzelf ontwikkelen in mode.
Mijn moeder KiSS Riemvis heeft mij hierin geinspireerd.
Met de jaren besefte ik dat ik over een paranormale gave beschikte en ging ik deze verder ontwikkelen.
Ik ontdekte toen dat ik mijn gedachte moest overbrengen op iets tastbaars en ik koos in 1991 voor houtsnijwerk, vandaar dat mijn eerste beelden van hout zijn gemaakt. Ik werd door bovennatuurlijke krachten gestuurd om beelden te maken.
Na houtsnijwerk ben ik opleidingen gaan volgen op o.a. de Vrije Universiteit en ben ik mij in 1993 gaan specialiseren in het werken met keramiek. Mijn handen werden geleid om beelden te maken en met mijn passie en gedrevenheid deed ik mijn best om beelden maken tot in de perfectie.
Door exposities te houden met mijn beelden heb ik enige bekendheid gekregen en heb ik opdrachten gekregen om beelden te maken van mensen. Overleden mensen(dierbaren), want ik kan van foto’s een perfect gelijkend beeld maken, zodat het voor diegene die door mij een beeld laat maken, het beeld voor hem of haar altijd een prettige herinnering is en zal blijven.
Naast beelden van mensen maak ik ook beelden van dieren en fantasie. Ook wordt mij vaak ingegeven om Indianen te maken.
De realistische beelden en fantasie beelden, welke ik heb gemaakt, waarvan de meeste nog in mijn eigen collectie staan, maken deel uit van perioden van mijn leven.
Mooie tijden, moeilijke tijden, trieste gebeurtenissen in mijn leven, deze geven mij voldoende inspiratie om beelden te maken en hierdoor heb ik mijzelf steeds verder kunnen ontwikkelen tot het niveau waarop ik nu mijn beelden maak.

www.jeannineindeweygerlings.exto.nl

indeweygerlings@planet.nl


René Kerkhof,
De Stronkenfluisteraar

De hier getoonde eikenhouten objecten zijn een serie afkomstig uit een privé bos in Drenthe. In dat bos werden vroeger eiken gekapt voor de open haard van mijn oom en mijn vader. De stronken zijn blijven zitten. Die haal ik er nu uit en bewerk ze tot deze vorm. Soms worden ze kwa gewicht meer dan gehalveerd. De toegevoegde tinnen lepels accentueren de vorm of sluiten het juist af. De scheuren worden op verschillende manieren behandeld. Behalve deze stronken maakt René ook assemblage’s, schilderijen en andere objecten.

Reneke59@gmail.com

instagram@rene59



Evalie Cecchini-Bonestroo

Ik ben Evalie Cecchini-Bonestroo, afgekort ECB, omdat mijn hele naam niet op een schilderij past. 

In 2012 ben ik weer begonnen met schilderen en tekenen. Naast beeldend kunstenaar & illustrator, ben ik schrijver en heb ik geschreven voor de Crohn en Colitis Vereniging en Zorgkaart Nederland. Daarnaast schrijf ik op freelance basis voor verschillende opdrachtgevers en schrijf ik blogs die over van alles gaan.  

Samen met mijn lief woon ik in het buitengebied van Bornerbroek tegen de rand van een bos waar ik vanaf de dag dat we hier kwamen wonen mijn inspiratie vandaan haal. Tussen 2012 en 2017 schilderde ik vooral op therapeutische basis om een chronische ziekte een plek te geven, werk dat aan de hand van verwerkingsdromen ontstond. Hierin staat water centraal, maar vooral het onderwater leven en het licht dat onder het wateroppervlakte doorschijnt. Mijn onderbewustzijn manifesteerde zich door dromen die zich letterlijk onder water afspeelden. 

Mijn huidige werk varieert van figuratief symbolisch naar magisch realisme/ surrealisme en absurdisme, maar ik volg niet specifiek een bepaalde stroming. Toch vind ik het verbinden van een zichtbare werkelijkheid met een nog niet bestaande werkelijkheid heel interessant en blijf ik hier altijd wat in ‘ronddobberen’. Dit is ook een levenslang proces. Als jong meisje vond ik deze ‘occulte’ wereld al fascinerend. Brian Froud, De Scandinavische Edda, maar ook Rien Poortvliet. Een occulte wereld, die zichtbaar werd gemaakt in boeken die allemaal een diepe verbinding hebben met de natuur.

info@ateliersamsara.nl

Maak uw keuze