Jan Benning

Ik ben Jan Benning, 71 jaar, geboren en opgegroeid in Zuidwolde, Drente. De oudste uit een gezin van 4 kinderen. In mijn omgeving toentertijd was er totaal geen aandacht voor creativiteit, enkel schaatsen en voetballen na schooltijd. Wel was de natuur belangrijk, er was verder niets in mijn mooie dorp.
Na de HAVO en de verplichte diensttijd, heb ik de Pedagogische Academie in Meppel gevolgd en in 1976 begonnen in het onderwijs in Dronten. Na 41 jaar, sinds 2017, geniet ik van een welverdiend pensioen. De eerste jaren nog wel veel ingevallen trouwens.
Ik ben autodidact, op de PABO kreeg je wel materiaalkennis, en begonnen rond 1984, met twee kleine kinderen thuis en partner die onregelmatige tijden werkte in het Kamper ziekenhuis dus …… zoek een hobby.
Dat werd schilderen met olieverf, het maakte niet wat voor onderwerp. Het moest wel allemaal heel klein, bijna fotografisch. Na 4 jaren werd het sporten weer belangrijk, de “kist” met olieverf ging naar de zolder. Tot de corona toesloeg bleef het liggen. Tja en als je het virus weer te pakken hebt en genoeg vrije tijd….. Mijn zolder ligt behoorlijk vol.
Met vrolijke, zeer kleurrijke schilderijen.

Contact

benningjan@hotmail.com

Foto/videos

Impressie

Maak uw keuze