Willem van Baarsen

Willem van Baarsen

Piet Klaassen is een autodidactische kunstenaar die zich begeeft in een scala van schildertechnieken, waaronder olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush. Zijn artistieke focus omvat een rijke variatie aan thema’s, zoals klassieke onderwerpen, portretten, naakten, kinderen, dieren en landschappen.

Wat Piet bijzonder aanspreekt, is het portretteren van mensen, vooral portretten en naakten. Zijn kunstwerken worden gekenmerkt door een zorgvuldige observatie en een hoog vakmanschap. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer gedetailleerd te zijn uitgewerkt, maar bij nadere beschouwing wordt duidelijk dat niet elk detail tot in de puntjes is uitgewerkt. Voor Piet draait het vooral om de ‘suggestie van aanwezigheid’. Hierbij zijn kleur en sfeer net zo belangrijk als de precisie van de details.

Werken in opdracht

Naast zijn vrije werk is Piet Klaassen ook actief in opdracht. Vooral portretten van zowel mensen als dieren zijn zeer in trek. Vaak werkt hij naar bestaande foto’s van geliefden, maar soms combineert hij dit met een fotoshoot, waarbij hij zowel naar de gekozen foto als naar levende modellen werkt. Als u meer informatie wilt over opdrachten of contact wilt opnemen met Piet, staat hij altijd open voor gesprekken en vragen.

Contact

piet.klaassen@pieterklaassen.nl
Website: pieterklaassen.nl

Expositie Locatie

De Kieviet 96, 8251 JN, Dronten

Foto/videos

Impressie

Maak uw keuze